Plaža Žanjic je najpoznatija i najveća plaža u zalivu i nalazi se u uvali koja nosi isto ime. Prirodno je pokrivena sitnim i srednjim oblucima. Duga je oko 300 m a široka 15 m, pa tako ima površinu od 4.500 kvadratnih metara. Iza plaže prostire se maslinjak gde možete uživati u hladovini. Radi nekoliko ugostiteljskih objekata, pod maslinama, tendama ili kamenom zidanim senovitim terasama.

Restorani na plaži Žanjic i Mirišta otvoreni su i u večernjim satima. Na plaži se mogu iznajmiti sprave za zabavu na vodi i odmaranje. U maslinjaku se nalazi i ronilački kamp gde se uz pomoć profesionalaca može savladati ova veština. U neposrednoj blizini plaže nalazi se najveća i najstarija crkva na Luštici posvećena Svetom Jovanu. U toku turističke sezone otvorena je za posete i stručna objašnjenja.
Plaža Žanjic
Ako se odlučite za izlet do Herceg Novog(84 km/trajekt), Tivta(25 km), Kotora(23 km) ili Budve(37 km), trebaće vam od 30 – 60 min vožnje. Izbor baš ove lokacije za letovanje odličan je (između ostalog) jer se nalazi u srcu Boke Kotorske pa su svi obližnji gradići relativno blizu. Jos dodajemo, ako se ipak odlučite za izlet do Herceg Novog radije preporučujemo da idete brodićem. Stiže se za svega petnaestak minuta, cene karata su korektne a izbegavate i čekanja u redu za trajekt.
Sa plaže Žanjic od jutra do večeri, lokalni brodski prevoznici nude da vas povezu na izlete do Herceg Novog, Plave Špilje, Ostrva Mamula, Ostrva Mala Gospa i Plaže Dobreč. Ukoliko ste u mogucnosti toplo preporučujemo obilazak ovih destinacija.

Plaža Dobreč - Do ove plaže nema kopnenog puta, pa je najbolje da se odlučite za jednodnevni izlet brodićem. Turisti koji žele nešto neuobičajeno - malo pripitomljene divljine, potpune tišine i čistote mora i vazduha, svežu vodu, dobru kuhinju i prirodnu hladovinu stare šume u blizini male plaže pokrivene sitnijim i krupnijim oblucima – treba da odu na Dobreč.
 
Plava špilja
Plaža Dobreč
Plava Špilja - U ovu pećinu ulazi se isključivo sa mora. U jutarnjim časovima plavetnilo svetlosti koja ulazi u pećinu je najintenzivnije i tada je najlepše doći i okupati se. Nemojte propustiti ovaj doživljaj ako se nađete u prilici.

Mamula - Sa plaže Žanjic pogled se prostire na ovo ostrvo i Prevlaku, granicu sa Hrvatskom. Ime je dobilo po austrijskom Generalu Lazaru Mamuli. Voda je izuzetno čista zahvaljujući vrtložnim strujama, a osim uživanja u vodi i predivnoj plaži preporučujemo i obilazak zatvorskih prostorija iz Prvog i Drugog Svetskog rata.

Mala Gospa - Na samom ulazu u Bokokotorski zaliv u uvali Mirište nalazi se ostvo Mala Gospa. Površinom od samo 700m2 ostvo se svrstava među najmanje na Jadranu a lepotom među najlepše.
U istorijskim izvorima ostvo se pominje prvi put pod imenom Sv. Marija de Sagnic davne 1508. godine. Do ovog ostrva nažalost brodići retko idu, no kako nije daleko lako se može do njega doplivati, ali samo ako se ponese nešto odeće jer se u kupaćem kostimu ne može na crkveno tle. Ljubazni duhovnici rado će vam pripovedati o istorijatu ostrva posvećenog Bogorodici.

 
Ostrvo Mamula
Rose - Mesto je dobilo naziv Porto Rose – Luka Ruža, po tome sto je okomita obala u zaleđu nekada bila obrasla divljim ružama i drugim cvetnicama. Rose ima i svoju tvrđavu Forte Rose koju je gradio čuveni austrijski inženjer, general Lazar Mamula.

Kuriozitet je i najisturenije kopno u lučici – Punat, sa kojeg su verne supruge nekada čekale svoje moreplovce sa dalekih putovanja. Ima nekoliko malih plaža- betonskih, kamenih i šljunkovitih. Obala je puna cveća, a oivičena je lepim starim kućama od kojih neke pripadaju ili su pripadale kapetanskim i trgovačkim porodicama iz prethodnih vekova. Sa doka Porto Rose takođe možete koristiti usluge brodskih prevoznika.
 
Mala Gospa
Rt Veslo - Ova plaža je stenovita i nalazi na 3,5 km od naših apartmana. Voda je izuzetno čista i duboka, pravi užitak za ljubitelje ronjenja i podvodnog ribolova. Doživljaj upotpunite ručkom u konobi.

Mirišta - Restoran i betonska plaža kao i mala šljunkovita uvala kriju se iza ovog imena. Mirišta se nalaze pored plaže Žanjic.

Plavi Horizonti – Ovo je peščana plaža. Nalazi se u Radovićima, na 12 km od Plaže Žanjic. Voda je plitka na oko 70 m od obale, te je jako pogodna za neplivače i decu. Opuštanje u kafeima i restoranima takođe je opcija.
 
Rose
Rt Veslo
Mirišta
Plaža Plavi Horizonti